Wednesday, July 21, 2010

Si Gadis Penjual

Salam..

Hehe. Hari Ahad lepas saye ada satu experience best!

Teman kawan saye, cik Ida jaga gerai cousinnyer. Jual2 kerepek, jajan2, asam dan sewaktu dengannyer kat Plaza Alam Sentral. Dah lame gak saye tak berkecimpung dalam dunia jual-menjual ni.

Tengok ada bakat kan? Customer konfem beli punyer. =P

Dah la saye sampai lewat hari tu. Kesian si Ida tunggu dari pukul 11. Saye plak, pukul tiga baru sampai same. Sorry sangat2 Ida.

Hehe. Naseb baek Ida xmarah.
Siap sempat melayan saye untuk berposing lagi.
XOXO :)

Alhamdulillah. Dekat RM 400 lebih gak dapat pada hari tu. Percaye tak?? Jual2 menda2 camtu pun boleh dapat sampai empat ratus. Betul la orang2 cakap.. If nak cepat kaye buat bisness laa.. Tibe2 rase nak berhenti belajar nak buka kedai. Haha. (Statement ni kalau ayah dengar konfem, mao disekehnya saye berdas2..)

Dengan itu, saye ngan bahagianye self-camera tanpa segan dan silu.

Terasa cam nak menari dondang sayang je kat situ.
Tapi takut karang Ida malu mengaku saye ni kawan die pulak.
Hahahah!!

Tata!






4 orang joyah:

diana said...

muka rezeki la tu..
buka kedai ni mesti
jadi jutawan terus..
amin..
hehe..

Nadira Nasarauddin said...

haha. insyaallah. terima kasih diana :)

ASSOYFINGER67 said...

oraitler macam tu...tak malu bertempat...syabas..haha

Nadira Nasarauddin said...

hehe. terima kasih assoyfinger67.
kalau nak menjual barang ni xleyh nak segan2..
nanti barang xlaku.. :)