Monday, July 19, 2010

Cerita LI

Salam..

Dah genap seminggu saye abes praktikal. Ermm... Sepanjang internship tu, xde banyak pun kja yang kena buat.

Mostly, masa digunakan untuk betulkan report jela. Ada gak la untuk buat experiment for collection data kan.If tak ada data, cane nak buat report nyer pulak.

Kebanyakan member2 yang laen, seronok jer menayang duet elaun yang dapat kat facebook masing2. Ada gak yang gune elaun tu untuk g konsert2 artis korea yang datang. Seronoknyer mereka. Sedangkan saye??.. Hahah..

I'm doing the job for free!!! Tak pela. Fikir2 balik, saye bukan buat banyak kerja mase tu. Duk melagra, curik tulang, makan, makan
dan makan lagi.. shhhuhh~ Dun tell my supervisor taw. =P

Tengok saye tengah buat kerja ni. Tak tipu kan?

Si murni ngan si ema pun praktikal kat tempat yang same ngan saye. Tapi laen2 supervisor laa. Kitorang jadi RA. RA tu stands for research assistant.
Best giler dorang.

Due2 tu dibayar untuk RM5.OO per hour. Best gileeerrrr!!!! Saye sangat jelous ngan dorang.Saye plak dibayar for RM 0.00 per hour. Means cam buat kerja amal la nh. Sob3. Tapi xpela kan.. Rezeki masing2.. Meh cekidout dorangnyer slip xbrape nak slip gaji dorang..

Okey! Pastu ngan bangganyer saye nak tayang my complete industrial training report to korang sume. Hehe..
44 pages. Done in two days. Due2 dibuat pada waktu tengah malam till 4am.

Taraaa~

Mood gembira ^_^

Nak taw bape cost untuk print dan tape this report????

RM 21.00!!!!!!!

Ok! For the kedekut and kurang duet type person cam saye ni, jumlah wang tu sangat besar taw tak!!!

Boleh makan tiga hari ok! Erm.. Tapi demi nak dapat gred LULUS untuk subjek CHE690 *5 credit hour!!* ni,(Please give me a good gred my lovely visiting lecturer) terpaksa saye relakan duet itu digunakan untuk membayar ongkos berkenaan.

Tengok muke gumbira tak tipu juga.. Di samping itu, taktik begini boleh diaplikasi juga untuk mengukur kadar ketembaman pipi anda.

Selamat mencuba!

Tata!




4 orang joyah:

miz ruha said...

hahahaha,,,,
nti ak laporkn kt sv ko yer rose,,,,
melagro jer,,,
hehehe,,,,

berape tembam kah pipi anda setelah di ukur,,,???

murnimahyum said...

woi...aku pnye slip 2 p&c tau...
ngok ar ko...

Nadira Nasarauddin said...

to ruha: jgn weyh!! nanti effect gred dissertation ku nti.. :(

haha..sejengkal mungkin.. =P

Nadira Nasarauddin said...

to murni: xbaek marah2.. =P