Tuesday, August 10, 2010

PENTING!!!

Salam kawan2..
Saye baru je dapat emel nh dari kawan saye, Cik Nabilah. Dengan rasa penuh tanggungjawabnya saye nak share kat korang semua. Astafirullah al azim.. Apa nak jadik sekarang ni??..
Berdoalah bersama2 semoga akidah kita tidak terpesong sama..

The Nam Jahanam
( LINA JOY )
kehebatan peguam jahanam
Azlina Jailani telah menang di Mahkamah. Mereka tak akan menang kerana melawan Allah, mereka hanya menang sementara di dunia... Sapa yg lebih berkuasa....Sama-samalah kita berdoa agar kita, generasi kita dan semua Islam yg ada sekarang sentiasa dlm Agama Allah dan dilindungi Allah terpesong aqidah...
Ameeeeeen...

Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!
(WTH!)


persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!
Injil telah dicetak & di edar...IFC buat Roadshow besar-besaran sokong kebebasan Beragama... Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMAT
tolong sebarkan kepada yang cintakan AGAMA ALLAH
Agama Islam

gambar Lina Joy ( belakang sekali ) & Para peguamnya


ISLAM DIHINA DI MALAYSIA

Baca sama-sama...

Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni?? Patut laa ada yang kata tak nak ada anak. Bukan takut nak beranak, tapi takut ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang
terhadap pertubuhan
IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan IFC ini adalah musuh Islam di M`sia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...

Dorang send memorandum kepada PM
meminta 15 perkara berhubung dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia. Antaranya:

1)
Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Huh??? Apakah??? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh
nama Islam kat anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,tanya kat anak kita, 'Kamu nak ikut ugama apa?'...Kalau dia kata nak jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

*dira said: Bangkang sepenuh hati!!*

2) Di dalam dokumen pengenalan
mykad dan passport dihapuskan kolum identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,dorang minta di'tiada'kan .

*dira said: Tidak untuk ini jugak!!!!!!*

3) Mana-mana
orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia tidak perlu masuk Islam.

*dira said: Moga jodohku dengan saudara seIslam*

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam, mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

*dira said: Bantah!!!!!!!!! Hidup matiku hanya untuk Islam*

5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid, begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah ibadat orang bukan Islam.

*dira said: No way man!*

6)
Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam. *

dira said: Bangkang!*

7)
Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain- mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan. Walaupun la ni bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah, sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar.

*dira said: Gila ape! Thats so irrelevance!Bangkang habis-habisan!!!!*

8) Mana-mana
orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

*dira said: Ini tidak adil!*

9) Mana-mana
pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

*dira said: Moga jodohku dengan saudara seIslam :)*

10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

*dira said: Tak nak duk layan dorang ah!*

11) Sepertimana
Quran, hendaklah
kerajaan Malaysia turut mencetak bible dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

*dira said: Ni pun!!! Abaikan!!*

12)
Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium Muslim.

*dira said: Islam the BEST okeee!!!!*

Ini dia tuan-tuan,
Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Dorang kata kat Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim', katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih, maka inilah hadiahnya!'...
Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia . Yang
lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar, macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!
-------------------------------------------------------------------------
Kata Al-Imam
Ibn Kathir didalam tafsirnya: 'Sepertimana yang Tartar
berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.

Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir
al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)

Allahua`ala `alam.

27 SEPTEMBER 2007


**SAPA YANG BACA ARTIKAL NIE 'DIWAJIBKAN' POST KEPADA SAUDARA MUSLIM
LAINNYA... KERANA INI SEBAHAGIAN DARI JIHAD... SUPAYA SAUDARA MUSLIM KITA DAPAT TAHU TENTANG UNSUR-UNSUR MENGHANCURKAN ISLAM...

*dira said: tu pasal saye post entry ni untuk info bersama*

16 orang joyah:

akmalhilmi said...

t aku copy paste
huh
hukum bunuh kat lina joy 2

Nadira Nasarauddin said...

orite dude!!!
harap ramai yang dapat taw pasal menda ni. :)

murnimahyum said...

aku pn dpt email ni,
xtau la pe nk jd skang~

shasha said...

mintak izin nak copy paste kat belog sya. boleh?

Sir Marcello said...

dah macam buat agama baru jer bunyinya...

rosak-rosak~

Nadira Nasarauddin said...

to shasha: ok saja. kongsi ngan rakan2 sume :)

Anonymous said...

Nice fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

miss faten said...

Nadira bagus kau buat benda macam ni weh :) Menyedarkan kat orang Islam sekalian especially Melayu yang rata2nya Islam hanya pada nama. Semoga aku, kau dan semua orang dijauhkan daripada perkara2 sebegini. InsyaALLAH.

Nadira Nasarauddin said...

to miss faten : thanx! memang tu niatnya. harap2 dapat memberi kesedaran pada diri saye sendiri dan juga rakan2 yang membaca.

daboo® said...

thank you for sharing. appreciated muchhh! sokong dgn blogger yg atas neh. hukum bunuh je dekat lina joy tuh. ptuihhh!

Nadira Nasarauddin said...

to daboo: ma pleasure dear. :) haha. jgn emo2. orang camtu patut dinasihat dulu. kalau xjalan baru kasi bunuh laa.. huhu~

Lizzie Yasmin said...

Giler betul benda nie di lulus kan... Rasa mcm nk tembak jer Lina Yoy tue..

Nadira Nasarauddin said...

yeah! me too.. dorg menang kat mahkamah dunia. akhirat nanti tanggunglah akibatnya.. doa2 la semoga kita semua tak terlibat sama.

Emilia Emira said...

huishh mmg xpatot mnde2 neh sume..
thanx for sharing cik dira..=))

qema_QD said...

thnx 4 ur info...:)

Nadira Nasarauddin said...

to emilia ngan qema: dah tugas kita sesama muslim untuk berkongsi info2 penting mcm nh. glad to share :)