Tuesday, August 24, 2010

Benarkah?

Salam kawan2..

Hari ni saye nak share satu lagi benda penting.. Email ni saye dapat daripada cik Nabilah juga..

Lets cekidout!!
.
.
.

"Daging Mc Donald Tidak Halal – JAKIM **Penting!!!

Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku.

Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.

Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.

Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)

’Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk.

Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani. (Al-Baqarah: 159-160)

Bukti Pertama : http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=content_view&id=ANN-20100420101427&type=ANN

-Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.Bukti Kedua : Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini.


Oleh itu, kepada kawan-kawan yang baik budi..

Tolong sebar2kan kepada kawan2 kita yang lain kat luar sana…"


Copy paste gambar pun takpe..

*since saye pun buat benda yang sama*

Perbetulkan saye jika ada kesilapan..

Saye telah mnyampaikan… Segalanyaku serahkan kepada-NYA..

Mencari redha Allah meskipun mengundang marah manusia.. tidak sekali mencari redha manusia tuk mengundang murka Allah.. InsyaAllah..

*sumber blog*

2 orang joyah:

Notami said...

mane dira dpt bukti2 ni especially yg surat tu? kalo bukak lmn web jakim, de mnyatakan sijil halal ke ats mcD tidak d gantung @ d tarik balik..

Nadira Nasarauddin said...

oh! saye dapat email dari seorang rakan. mcD dah dapat semula sijil halalnya. admin baru apdate. terima kasih kerana info berkenaan notami..