Friday, May 6, 2011

New Twitter Look

Assalamualaikum..

Hi! Hi! Hi!

As the penganggur terhormat sekarang, kunun-kunun banyaklah masa dira nak duk tercongok kat depan lappy. Tiba-tiba rase outdated giler since my twitter background is sooo plain. Pas godek-godek, selebet-lebet apa yang patut, yes!! Finally berjaya jugak dira menukar background twitter dengan berjayanya. Walau tak sekreatif mana, tapi dira tetap berpuas hati dengan hasil kerja sendiri.




Pappap! *Tepuk bahu sendiri*

Okay-okay. Lets check it out kawan-kawan!

Di sini, dira nak share dengan koranglah macam mana nak tukar background untuk twitter ni.


Mula-mula sekali, carilah gambar-bambar yang berkenan di hati.
Kemudian, save kat lappy korang.
Pergi ke Twitter.com dan login.
Klik pada 'settings', 'design', 'change background image'
Upload gambar yang korang dah pilih tadi.
Check the box 'tile background. Kilk 'save changes'.
Klik pada 'change design colors'.
Pilih warna baru yang sesuai dengan background aka gambar yang telah korang pilih tadi.
Step paling penting! Jangan lupa klik 'save changes'' ya kawan-kawan.


Selamat mencuba :)

4 orang joyah:

Far8 budak baik said...

aku lagi ar..
tak pena sing up twit tu..
org ckp best..
tapi sbb dpt tgk update
artis2 kn..huh..entah ar..
ti ajar ak ehh haha

ghostwriter said...

yey!!!tq..da dapat ubah jugak!!!=)

Nadira Nasarauddin said...

@far8: erm. betul tu. ramai kawan dira duk follow artis dengan orang politik through twitter ni. tapi dira kureng lah. artis just ade nora danish je kot -__-"

ooh! boleh2. kalau nak tanya pape pasal twitter ni boleh saja. gembira dapat membantu :)

Nadira Nasarauddin said...

@ghostwriter: baru tukar background twitter jugak eyh? hihihi. gembira dapat share knowledge :)